QUI SOM

Arts Menors Costa Brava és una associació creada per una agrupació de pescadors artesanals de l’Escala i l’Estartit, als quals ens apassiona el nostre ofici i volem compartir aquesta passió amb tots vosaltres.

Tot el relacionat amb la pesca, el mar, el territori, la sostenibilitat, la tradició, la cultura, la responsabilitat, el present i el futur del nostre ofici ens engresca i en motiva.

Pesquem amb embarcacions petites i amb arts de pesca tradicionals, molt variats i de baix impacte a les proximitats de l’Escala i l’Estartit.

Volem posar en valor el nostre ofici, basat en el coneixement tradicional de la pesca artesanal del territori, la professionalitat, la sensibilitat que tenim per al nostre entorn i la responsabilitat amb què pesquem i tractem les nostres captures.

El que ens ha portat a crear la marca Empesca’t ha estat la precària situació del nostre ofici, ja que fins al dia d’avui l’únic que podíem fer era anar a pescar i portar el peix a la subhasta, on intermediaris ens compraven el producte a preu de majorista, amb el qual per a mantenir els guanys havíem de capturar molts més quilos, necessitant embarcacions més grosses i augmentar l’esforç pesquer, amb el que l’impacte sobre el medi augmentava.

Això ha canviat, ja que des de l’associació Arts Menors Costa Brava hem aconseguit poder vendre el producte degudament marcat amb etiquetes de traçabilitat, per a distribuir-lo directament a seleccionats establiments d’hosteleria.